Bug report #8597

model of composition made in 1.8 incompatible with composer in 2.1

Added by Benoît Couillet about 6 years ago. Updated over 5 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Map Composer/Printing
Affected QGIS version:master Regression?:No
Operating System:Windows 7 Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:17339

Description

Hi,

I load composition modele (.qpt) made with QGIS 1.8 in the composer of Qgis 2.1 but it seems there are some bugs (there were also these bugs with 1.9 and 2.0).

As you can see on jointed pictures, frames used for title blocks lose their backgrounds and their contours when i load the modele in 2.1 composer.

Furthermore, i can't change properties once I have loaded modele. As you can see on jointed pictures, even if I click on:
  • "frame color" / black, red,
  • or "frame size" / 0.1, 1, 2
  • or on "background color" / black, red, ...

It doesn't change anything. Transparency stays.

If I create new frames it works perfectly...
But I have a lot of modeles with many frames...

Thank you very much
Wonderful Qgis.

Qgis1.8.0-MEP.jpg (677 KB) Benoît Couillet, 2013-09-11 07:24 AM

Qgis2.1.0-MEP.jpg (1 MB) Benoît Couillet, 2013-09-11 07:24 AM

MODELE_QGIS_A1_portrait.qpt (28.7 KB) Benoît Couillet, 2013-09-11 07:27 AM

Associated revisions

Revision 476faee2
Added by Nyall Dawson over 5 years ago

[composer] Correctly handle shape frame and backgrounds from pre 2.0 projects (fix #8597)

History

#1 Updated by Benoît Couillet about 6 years ago

I add a modele of composer made with Qgis 1.8.

#2 Updated by Jürgen Fischer about 6 years ago

  • Subject changed from modele of composition made in 1.8 incompatible with composer in 2.1 to model of composition made in 1.8 incompatible with composer in 2.1

#3 Updated by Nyall Dawson over 5 years ago

  • Status changed from Open to Closed

Also available in: Atom PDF