Bug report #6549

Invert color ramp not working

Added by Paolo Cavallini about 8 years ago. Updated almost 8 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Symbology
Affected QGIS version:master Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:worksforme
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:15753

Description

In a recent master, raster properties, if I check the flag "invert color ramp", I do not get the expected result, but the old ugly red-blue ramp


Related issues

Related to QGIS Application - Bug report #15694: Invert color ramp not working with raster Closed 2016-10-11

History

#1 Updated by Giovanni Manghi about 8 years ago

  • Status changed from Open to Feedback

just checked, works fine here. Can you attach sample data?

#2 Updated by Paolo Cavallini about 8 years ago

Load a single-band raster>Render type Sigleband pseudocolor>Create a new color map, select one of the ramps, then classify: clicking on the Invert checkbox does nothing

#3 Updated by Filipe Dias about 8 years ago

Paolo Cavallini wrote:

Load a single-band raster>Render type Sigleband pseudocolor>Create a new color map, select one of the ramps, then classify: clicking on the Invert checkbox does nothing

Following these steps, I get the same results.

#4 Updated by Giovanni Manghi almost 8 years ago

  • Resolution set to worksforme
  • Status changed from Feedback to Closed

Paolo Cavallini wrote:

Load a single-band raster>Render type Sigleband pseudocolor>Create a new color map, select one of the ramps, then classify: clicking on the Invert checkbox does nothing

you must hit "classify" after checking the "invert" chekbox.

Also available in: Atom PDF