Bug report #20563

MySQL connection fails

Added by steve smith about 1 year ago. Updated 9 months ago.

Status:Open
Priority:High
Assignee:-
Category:Data Provider
Affected QGIS version:3.4.1 Regression?:No
Operating System:Wundows 10 Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:28383

Description

When connecting to Mysql(v 5.7.22 and v 8 ) from QGIS no features are visible unless a filter is applied to the layer (eg select * from geo_polys).
Then the layer cannot be edited because of the active filter.


Related issues

Related to QGIS Application - Bug report #21424: Mysql connection not working Closed 2019-02-28

History

#1 Updated by Alessandro Pasotti about 1 year ago

  • Status changed from Open to Feedback

I cannot reproduce on Linux, can you share a DB dump with a few lines of data and a test project?

#2 Updated by steve smith about 1 year ago

Hi,

I have set up two live databases for you to test.

I sent the connection details via email (as I would rather not put them on a forum) but not sure if you email notification was "no reply".

To recap : The mysql connection is working fine on Mysql 5.6 and all versions of Mariadb but has the "no features showing" problem on mysql 5.7 onwards.

The connection has always worked very smoothly and we started building our system round it. My client gives me no choice but Mysql.

Thanks again and in advance.

#3 Updated by steve smith about 1 year ago

I should have added that our server is Windows 2012 64 bit LAMP stack and client is 64bit desktop version on Windows 10

#4 Updated by Giovanni Manghi 9 months ago

  • Status changed from Feedback to Open

#5 Updated by Giovanni Manghi 9 months ago

Also available in: Atom PDF