Bug report #18097

r.surf.contour does not work in a processing model in QGIS 3

Added by Alister Hood almost 3 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:Closed
Priority:High
Assignee:Victor Olaya
Category:Processing/GRASS
Affected QGIS version:master Regression?:Yes
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:not reproducable
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:25993

Description

See the attached example model (a simpler model that only runs r.surf.contour would probably work - I can't remember if I have tested that).

...
ERROR: Raster map <vector_5a8397291566e4> not found 
...

For some reason it is trying to use the vector input into the previous algorithm (v.to.rast)!

This problem occurs in master on both Windows and Linux, but not if you build the same model in 2.18.16

I have assigned to Processing/GRASS, however I'm not sure it isn't a problem with Processing itself...

broken_r.surf.contour_2.model3 (9.69 KB) Alister Hood, 2018-02-14 04:33 AM

History

#1 Updated by Giovanni Manghi almost 3 years ago

  • Priority changed from Normal to High

#2 Updated by Nyall Dawson over 2 years ago

  • Status changed from Open to Feedback

This seems OK to me. Can you please retest on 3.2 master?

#3 Updated by Alister Hood over 2 years ago

I have been able to reproduce in 3.2, but not reliably - I've tried tweaking and rerunning models repeatedly, but can't pinpoint it. Maybe we close this and I'll reopen if ever get a better idea of what's causing the problem.

#4 Updated by Nyall Dawson over 2 years ago

  • Resolution set to not reproducable
  • Status changed from Feedback to Closed

Also available in: Atom PDF