Bug report #10079

tip for the documentation: default styles in postgresql do not restore

Added by Gavin Fleming over 5 years ago. Updated over 4 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Documentation and Help
Affected QGIS version:2.2.0 Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:18547

Description

Default layer styles as saved by QGIS are failing to restore after a backup:

pg_restore: [archiver (db)] Error from TOC entry 3479; 0 2188138 TABLE DATA layer_styles
pg_restore: [archiver (db)] COPY failed for table "layer_styles": ERROR: invalid XML content
DETAIL: Entity: line 1: parser error : StartTag: invalid element name
<!DOCTYPE qgis PUBLIC 'http://mrcc.com/qgis.dtd' 'SYSTEM'>
^
CONTEXT: COPY layer_styles, line 1, column styleqml: "<!DOCTYPE qgis PUBLIC 'http://mrcc.com/qgis.dtd' 'SYSTEM'>
<qgis version="2.2.0-Valmiera" minimumSca..."

History

#1 Updated by Gavin Fleming about 5 years ago

you need to set the XML option to DOCUMENT and the restore will work:

http://lists.osgeo.org/pipermail/qgis-user/2014-April/026937.html

#2 Updated by Giovanni Manghi about 5 years ago

  • Category set to Documentation and Help
  • Subject changed from default styles in postgresql do not restore to tip for the documentation: default styles in postgresql do not restore

Gavin Fleming wrote:

you need to set the XML option to DOCUMENT and the restore will work:

http://lists.osgeo.org/pipermail/qgis-user/2014-April/026937.html

making this a suggestion for inclusion in the docs

#3 Updated by Alexander Bruy over 4 years ago

  • Status changed from Open to Closed

Also available in: Atom PDF