Bug report #8983

Missing tiles when loading WMT-S from EPSG:2193 tileset

Added by Jeremy Palmer about 6 years ago. Updated almost 6 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:Jürgen Fischer
Category:Web Services clients/WMS
Affected QGIS version:2.0.1 Regression?:No
Operating System:ALL Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:invalid
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:17643

Description

When I try to load a EPSG:2193 tileset from this http://data-test.linz.govt.nz/services;key=fbd75769082f4e4eac32dcff34fe6946/wmts/1.0.0/layer/589/WMTSCapabilities.xml

The bottom half of the map tiles are missing on the map (See Screenshot). When I zoom in quite a bit the problem goes away.

qgis_wmts_epsg2193_missing_tiles.png (78.9 KB) Jeremy Palmer, 2013-11-02 06:39 PM

History

#1 Updated by Jürgen Fischer about 6 years ago

Should already be fixed in master.

#2 Updated by Giovanni Manghi about 6 years ago

Jürgen Fischer wrote:

Should already fixed in master.

it does not seems, in the log I see messages like

repeat tileRequest 19 tile 0(retry 3)
Tile request max retry error. Failed 3 requests for tile 0 of tileRequest 19 (url: http://data-test.linz.govt.nz/services;key=fbd75769082f4e4eac32dcff34fe6946/tiles/v4/layer=589,style=15/EPSG:2193/0/0/3.png)

#3 Updated by Jeremy Palmer about 6 years ago

I've also tested latest master and still get the problem.

#4 Updated by Jürgen Fischer almost 6 years ago

  • Assignee set to Jürgen Fischer

#5 Updated by Paolo Cavallini almost 6 years ago

  • Target version changed from Version 2.0.0 to Future Release - High Priority

#6 Updated by Jürgen Fischer almost 6 years ago

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from Open to Closed

QGIS was respecting the tile matrixes of the services, which matrix height and width were too small. The service was meanwhile fixed.

Also available in: Atom PDF