Bug report #8867

With "render" off, map snaps back

Added by Jonathan Moules almost 7 years ago. Updated almost 2 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:GUI
Affected QGIS version:2.0.1 Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:not reproducable
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:17547

Description

I'm not sure if this is a feature request or bugfix.

I have a raster layer loaded. I then disable "render". The problem is, any time I use the snap tool on the map in this state, it drags the raster layer, and as soon as I let go, it snaps back. This is mis-leading as it implies something is happening until you notice it's just snapping back and something new isn't being rendered. Then when you re-enable rendering you're in the new location.
I don't know if it shouldn't drag at all, or if those tools shouldn't function while "rendering" is disabled, but the current setup is highly confusing.

History

#1 Updated by Jürgen Fischer about 6 years ago

  • Category set to GUI

#2 Updated by Giovanni Manghi over 3 years ago

  • Easy fix? set to No
  • Regression? set to No

#3 Updated by Giovanni Manghi over 2 years ago

  • Status changed from Open to Feedback

Please test with a recent QGIS release (2.18 or 3), if the issue/request is still valid change the affected version accordingly, if is fixed/implemented then close the ticket. Thanks!

#4 Updated by Giovanni Manghi almost 2 years ago

  • Resolution set to not reproducable
  • Description updated (diff)
  • Status changed from Feedback to Closed

Closing for lack of feedback.

Also available in: Atom PDF