Bug report #3723

Transparency settings are not applied from *.qml

Added by dr - over 10 years ago. Updated almost 10 years ago.

Status:Closed
Priority:Low
Assignee:-
Category:Rasters
Affected QGIS version: Regression?:No
Operating System:Windows Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:fixed
Crashes QGIS or corrupts data: Copied to github as #:13782

Description

Open raster layer and try apply external *.qml style file. Transparency setting are not applied. Rasterfile and *.qml: gis-lab.info/share/DR/transparency.7z

History

#2 Updated by Anne Ghisla over 10 years ago

What are the exact steps to reproduce the problem?

I can load the style file, and transparency is set to None (255). I can also modify the value in the Properties dialog, apply changes, save style in a new file, and upload the new style successfully. But I'm on Fedora, running f8e10a33 (SVN r15725).

#3 Updated by Alexander Bruy over 10 years ago

Well, using attached sample after applying mcd45.qml to raster following pixels should be transparent: 0.000000, 9998.000000, 9999.000000, 900.000000, 10000.000000. But they are not transparent. There is only one entry in transparency table -2147483648.00 which is wrong and not used in raster at all.

Probably this is related with #3733

#4 Updated by Radim Blazek almost 10 years ago

  • Assignee deleted (nobody -)
  • Pull Request or Patch supplied set to No

Fixed in 3b9b2d87.

Please verify and close.

#3733 is another issue.

#5 Updated by Alexander Bruy almost 10 years ago

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from Open to Closed

Yes, it's fixed now. Thanks, Radim

Also available in: Atom PDF