Bug report #2877

menu icons do not show under Ubuntu 10.04

Added by Giovanni Manghi over 9 years ago. Updated over 8 years ago.

Status:Closed
Priority:Low
Assignee:nobody -
Category:Build/Install
Affected QGIS version: Regression?:No
Operating System:Debian Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied: Resolution:fixed
Crashes QGIS or corrupts data: Copied to github as #:12937

Description

Under Ubuntu 10.04, with both qgis 1.4 installed from repository or self compiled, menu icons do not show, including plugin ones.


Related issues

Duplicated by QGIS Application - Bug report #4434: "project properties" and menu icons missing from QGIS whe... Closed 2011-10-24

History

#1 Updated by Charles Timko - over 9 years ago

Are you using qgis 1.4 or the trunk version?

#2 Updated by Giovanni Manghi over 9 years ago

Replying to [comment:1 ctimko]:

Are you using qgis 1.4 or the trunk version?

tested both, qgis 1.4 from ubuntugis ppa and trunk self compiled. They both behave the same. This has been already confirmed by others in the users ML.

#3 Updated by Paolo Cavallini over 9 years ago

On Debian it's ok. Maybe some qt library missing? If so, it should work in kubuntu: can someone check?

#4 Updated by Borys Jurgiel over 9 years ago

No problem with trunk on kubuntu 10.04

#5 Updated by Giovanni Manghi about 9 years ago

Even in the official screenshots the icons are missing ;)

http://www.qgis.org/en/component/content/article/108.html

any hint?

#6 Updated by Jürgen Fischer about 9 years ago

Replying to [comment:6 lutra]:

Even in the official screenshots the icons are missing ;)

Or maybe they are just too transparent to see.

#7 Updated by Giovanni Manghi about 9 years ago

Or maybe they are just too transparent to see.

in qgis or in the screenshot?

seems to me they are clearly missing

http://www.flickr.com/photos/linfiniti/4694451630/lightbox/

#8 Updated by Jürgen Fischer about 9 years ago

Replying to [comment:8 lutra]:

Or maybe they are just too transparent to see.

in qgis or in the screenshot?

In the screenshot of qgis. Maybe the icons on the not fully opaque menus are fully transparent - ie. invisible. Try a different desktop themes.

#9 Updated by Giovanni Manghi about 9 years ago

In the screenshot of qgis. Maybe the icons on the not fully opaque menus are fully transparent - ie. invisible. Try a different desktop themes.

just did it, no icons with all the themes available by default with ubuntu.

#10 Updated by Charles Timko - about 9 years ago

Same for me. I am not seeing the icons at all.

#11 Updated by Borys Jurgiel about 9 years ago

In Kubuntu, at Layer->Toggle editing I have a checkbox beside the icon. I can't see it on the screenshot and it seems the space on the left couldn't contain both of them - it's reserved either for icons only or for checkboxes/radiobutton only.

For comparision, in the File menu, there are no widget so the space should be reserved for icons only.

#12 Updated by Paolo Cavallini over 8 years ago

Is this still valid?

#13 Updated by Anne Ghisla over 8 years ago

Icons are present on self-compiled QGIS trunk, 44441dec (SVN r15305). Possibly also in older revisions...

Anyone can replicate the bug under Ubuntu?

#14 Updated by Paolo Cavallini over 8 years ago

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from Open to Closed

Closing it for now. Please reopen if appropriate.

Also available in: Atom PDF