Bug report #21123

QGIS crashes whenever I try to download the map as an image

Added by Anna Kear 11 months ago. Updated 11 months ago.

Status:Open
Priority:High
Assignee:-
Category:Unknown
Affected QGIS version:3.4.3 Regression?:No
Operating System:Win. 10 Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:Yes Copied to github as #:28941

Description

Please see title, and [[https://gis.stackexchange.com/questions/310361/exporting-image-from-qgis-3-always-crashes|here]] for more details: the following link.

----BELOW IS THE CRASH REPORT----

Crash ID: 45838b8fc88db276e2db35f0f3c171b4f2c66a90

Stack Trace

QTextOption::wrapMode :
QTextOption::wrapMode :
QVectorPath::convertToPainterPath :
QVectorPath::convertToPainterPath :
QRasterPaintEngine::rasterBuffer :
QRasterPaintEngine::rasterBuffer :
QRasterPaintEngine::fillPolygon :
QRasterPaintEngine::drawPolygon :
QPainter::drawPolygon :
QgsFillSymbolLayer::_renderPolygon :
QgsSimpleFillSymbolLayer::renderPolygon :
QgsFillSymbol::renderPolygonUsingLayer :
QgsFillSymbol::renderPolygon :
QgsSymbol::renderFeature :
QgsFeatureRenderer::renderFeature :
QgsVectorLayerLabelProvider::registerFeature :
QgsVectorLayerLabelProvider::registerFeature :
QgsMapRendererCustomPainterJob::doRender :
QgsMapRendererCustomPainterJob::start :
QgsMapRendererCustomPainterJob::renderSynchronously :
QgsMapRendererTask::run :
QgsTask::start :
QThreadPoolPrivate::reset :
QThread::start :
BaseThreadInitThunk :
RtlUserThreadStart :

QGIS Info
QGIS Version: 3.4.3-Madeira
QGIS code revision: 2f64a3c4e7
Compiled against Qt: 5.11.2
Running against Qt: 5.11.2
Compiled against GDAL: 2.4.0
Running against GDAL: 2.4.0

System Info
CPU Type: x86_64
Kernel Type: winnt
Kernel Version: 10.0.17763

History

#1 Updated by Giovanni Manghi 11 months ago

  • Category changed from Rasters to Unknown
  • Status changed from Open to Feedback

Please try with a new/clean profile and 3.4.4.

#2 Updated by Anna Kear 11 months ago

  • Status changed from Feedback to Open

3.4.4 has the same problem...

#3 Updated by Giovanni Manghi 11 months ago

Anna Kear wrote:

3.4.4 has the same problem...

new/clean profile (no 3rd party plugins installed)?

#4 Updated by Anna Kear 11 months ago

yeuppe.

#5 Updated by Anna Kear 11 months ago

Have never had any add-on's/extensions, in fact.

#6 Updated by Giovanni Manghi 11 months ago

Anna Kear wrote:

yeuppe.

means no crash?

#7 Updated by Nyall Dawson 11 months ago

  • Status changed from Open to Feedback

Can you share a project & data which we can use to reproduce the issue?

#8 Updated by Anna Kear 11 months ago

Meaning I have never had any un-clean version, yet it still, always, manages to crash in on itself.

#9 Updated by Anna Kear 11 months ago

  • Status changed from Feedback to Open

Neil, thanks for responding. As the example I'm using right now contains sensitive information and corporate material, is there anywhere I can hand it over to you privately, like an email address? And please do not share it with anyone other than the team working to fix this. Kind regards, Anna.

#10 Updated by Nyall Dawson 11 months ago

Yes - send it to .

Also available in: Atom PDF