Bug report #19966

Cyrillic symbols in QGIS Server

Added by Alexander Novikov about 2 years ago. Updated about 2 years ago.

Status:Open
Priority:Normal
Assignee:-
Category:QGIS Server
Affected QGIS version:3.2.3 Regression?:No
Operating System:Windows Server 2016 Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:27788

Description

I have a project with Cyrillic attributes and label values. It works perfect in QGIS Desktop.
But it seems not working in QGIS Server. There are empty squares instead letters in labels. Rule-based labeling also doesn't work.
I've already tried what I could. I've changed system encoding, I've changed encoding in Apache config. Nothing helps me.

bad.PNG (469 KB) Alexander Novikov, 2018-09-27 11:31 AM

History

#1 Updated by Giovanni Manghi about 2 years ago

  • Category changed from Labelling to QGIS Server

#2 Updated by Alessandro Pasotti about 2 years ago

Try setting QT_QPA_FONTDIR env var to a folder that contains your fonts, for instance: /usr/share/fonts/truetype/

#3 Updated by Alexander Novikov about 2 years ago

Alessandro Pasotti wrote:

Try setting QT_QPA_FONTDIR env var to a folder that contains your fonts, for instance: /usr/share/fonts/truetype/

Unfortunately it doesn't help me.
I should add that latin symbols work perfectly. My server is run under Windows Server 2016.

#4 Updated by Alessandro Pasotti about 2 years ago

  • Operating System set to Windows Server 2016

Also available in: Atom PDF