Bug report #18358

Documentation error for lang !=en

Added by Paolo Cavallini over 2 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:Richard Duivenvoorde
Category:Documentation and Help
Affected QGIS version:3.0.0 Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:fixed/implemented
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:26248

Description

The documentation (Help) link goes to e.g. https://docs.qgis.org/3.0/it/docs/, whereas only https://docs.qgis.org/3.0/en/docs/ is available. Either a redirect should be done or a link or copy to other languages until translations are available.
As a side note, the title in the above page is "Documentation for QGIS testing¶". Better change it to "Documentation for QGIS 3.0¶", otherwise it is confusing for the user.

History

#1 Updated by matteo ghetta over 2 years ago

I think the problem could be that there is not currently the 3.0 branch in the doc. Furthermore, before to branch we also have to add all the new PO files to .tx/conf so to upload them in transifex.

#2 Updated by Richard Duivenvoorde over 2 years ago

Fixed with some redirect magic.

/3.0 redirected to /testing
/3.0/it/ etc redirected to /testing/en/

#3 Updated by Richard Duivenvoorde over 2 years ago

  • Resolution set to fixed/implemented
  • Status changed from Open to Closed

#4 Updated by Paolo Cavallini over 2 years ago

That was fast! Thanks Richard.
Is it appropriate to leave the title as it is (tsting instead of 3.0)?

Also available in: Atom PDF