Bug report #18147

[Processing Modeler] Clicking algorithm Help button from within Processing modeler fails to find the right page

Added by Harrissou Santanna over 2 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:Yves Jacolin
Category:Documentation and Help
Affected QGIS version:master Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:fixed/implemented
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:26040

Description

Open the Processing modeler dialog
Double-click any algorithm
From the alg dialog, click the Help button: 404 NOT FOUND
The same alg from the Processing toolbox would/should have opened the right documentation page

Giving a look to the constructed URL, there's a missing "#" character after "html" to get the anchor, hence the "unfound" page (ie, https://docs.qgis.org/testing/en/docs/user_manual/processing_algs/qgis/cartography.htmltopological-coloring instead of https://docs.qgis.org/testing/en/docs/user_manual/processing_algs/qgis/cartography.html#topological-coloring).

Associated revisions

Revision 206f22b9
Added by Nyall Dawson over 2 years ago

[processing] Fix algorithm help link in modeler

Fixes #18147

History

#1 Updated by Nyall Dawson over 2 years ago

  • Status changed from Open to In Progress

#2 Updated by Nyall Dawson over 2 years ago

  • % Done changed from 0 to 100
  • Status changed from In Progress to Closed

#3 Updated by Giovanni Manghi over 2 years ago

  • Resolution set to fixed/implemented

Also available in: Atom PDF