Bug report #17462

Layer symbology in layer panel behaves weirdly when the legend entries for diagram size with "Separated legend items" option is updated

Added by Harrissou Santanna over 2 years ago. Updated about 1 year ago.

Status:Feedback
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Diagrams
Affected QGIS version:master Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:25359

Description

In Vector Layer Properties dialog --> Diagrams, set a pie chart diagram and add your fields
In the Size tab, set a variable size in order to enable in the Rendering tab, the "legend entries for diagram size" button
Click the legend entries button and open the Data-defined size legend
Select the "Separated legend items" and apply.
Click OK in the vector layer dialog.
Expand the layer in the Layers panel (as it should have been collapsed according to #17461)

Reopend the "Data-defined size legend" dialog and update the title. Validate.
You should lose the separated proportional symbols in the Layers panel: often I get some square sized symbols that progressively (click by click) or automatically (after i click outside QGIS) become what is shown in legendpreview2

Note that collapsing then Expanding the layer shows a clean legend with full symbols.

legendpreview2.PNG (7.6 KB) Harrissou Santanna, 2017-11-14 04:53 PM

History

#1 Updated by Giovanni Manghi about 1 year ago

  • Status changed from Open to Feedback

Please check if this issue is still valid on QGIS 3.4.5 or 3.6.

Also available in: Atom PDF