Bug report #1737

node tool doesn't take respect to topological editing option

Added by Horst Düster over 10 years ago. Updated about 10 years ago.

Status:Closed
Priority:Low
Assignee:Martin Dobias
Category:Digitising
Affected QGIS version: Regression?:No
Operating System:All Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied: Resolution:fixed
Crashes QGIS or corrupts data: Copied to github as #:11797

Description

1. load line layer
2. select properties->project properties->general->enable topological editing
3. toggle editing mode
4. activate node tool
5. select a line
6. select all line nodes
7. move the whole line => node tool doesn't take respect to the topological editing option.

Image a.png => produced result

Image b.png => expected result

a.png (77.4 KB) Horst Düster, 2009-06-15 12:54 AM

b.png (80.9 KB) Horst Düster, 2009-06-15 12:54 AM

History

#1 Updated by Giovanni Manghi about 10 years ago

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from Open to Closed

Seems to me that the node tool now take respect of topology, at least on the latest revision. Please reopen if necessary.

#2 Updated by Borys Jurgiel about 10 years ago

  • Resolution deleted (fixed)
  • Status changed from Closed to Feedback

There is still one issue remaining: if you add a new vertex to a shared boundary, the same should be added to the adjacent feature too. This is even more important now, when all other topological helpers are implemented, what may put a user off guard and cause topological errors. So I'm raising the priority and voting for fix it before the 1.2 release!

#3 Updated by Martin Dobias about 10 years ago

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from Feedback to Closed

Should be fixed in cc05d674 (SVN r11283).

Also available in: Atom PDF