Bug report #15234

Grass processing scripts error

Added by Patrick Palmier over 4 years ago. Updated almost 4 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:Victor Olaya
Category:Processing/GRASS
Affected QGIS version:2.14.3 Regression?:No
Operating System:Windows 10 Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:not reproducable
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:23170

Description

When I try to run a grass or a grass 7 script,I've the following message

Problem executing algorithm
environment can only contain strings See log for more details

I'm using QGis 2.14.3 64bits Windows 10

History

#1 Updated by Giovanni Manghi over 4 years ago

  • Status changed from Open to Feedback

please try a clean install (remove the .qgis2 folder) and check the GRASS7 paths in Processing options. Thanks in advance.

#2 Updated by Giovanni Manghi over 4 years ago

  • Priority changed from High to Normal

#3 Updated by Marcel Foelsch over 4 years ago

I do have the same issue and I have checked all pathes. I really don't know why it sometimes doesn't work and after I restart QGIS it works perfectly.

#4 Updated by Alexander Bruy about 4 years ago

  • Resolution set to not reproducable
  • Status changed from Feedback to Closed

Closed for the lack of feedback. Reopen if necessary

#5 Updated by Otto Dassau almost 4 years ago

I found on GIS.SE that it might have to do with the openlayers plugin. At least for us this seems to solve the problem on 2.14 and 2.18 on Windows. Switching to QuickMapService Plugin and removing Openlayers plugin make grass modules work again.

Also available in: Atom PDF