Bug report #1330

SPIT fails to load shapefile when no fields detected

Added by Mike Taves almost 11 years ago. Updated about 10 years ago.

Status:Closed
Priority:Low
Assignee:nobody -
Category:C++ Plugins
Affected QGIS version: Regression?:No
Operating System:All Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied: Resolution:fixed
Crashes QGIS or corrupts data: Copied to github as #:11390

Description

SPIT throws an error "No fields detected" when a Shapefile with no attributes is loaded. This file (see attached) was generated from AutoCAD Map 3D 2008, and can be viewed in QGIS (v. 0.11) and ESRI software.

Attributes are not required for Shapefiles, nor for PostGIS.

poly.zip - Example shapefile without attributes (974 Bytes) Mike Taves, 2008-09-25 02:42 PM

History

#1 Updated by Giovanni Manghi about 10 years ago

SPIT doesn't works, but Postgis Manager works fine.

I guess we have decision to make: SPIT seems to me that is not developed any more, on the other hand Potsgis Manager is not yet a core plugin, but is developed and has already many more features (and is more robust) than SPIT.

Ideas?

#2 Updated by Paolo Cavallini about 10 years ago

+1 to PostGIS manager for me, but the last word should go to Martin, I guess

#3 Updated by Giovanni Manghi about 10 years ago

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from Open to Closed

I close this one, seems to mw that, in way or another, Postgis Manager is the answer to the problem, then hopefully it will become core in the next future.

Also available in: Atom PDF