Bug report #1198

Open attribute table hangs when a postGIS layer has pending copy from other layer

Added by milovanderlinden - over 12 years ago. Updated over 11 years ago.

Status:Closed
Priority:Low
Assignee:nobody -
Category:Digitising
Affected QGIS version: Regression?:No
Operating System:Debian Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied: Resolution:worksforme
Crashes QGIS or corrupts data: Copied to github as #:11258

Description

How to reproduce:
1- Open PostGIS table, toggle editable.
2- Open shapefile. Select objects on shapefile layer > Copy.
3
Select postGIS layer > paste.
4
press button to Open attribute table for the postGIS layer. Memory runs sky high. Swap goes above 6Gb, my internal mem of 4Gb gets flooded..ubuntu hangs.

Can it be that qGIS cannot handle showing a postGIS attribute table with pending copies and goes into a eternal loop?

History

#1 Updated by milovanderlinden - over 12 years ago

More steps for reproduction:

- If I open the postGIS layer and press the button to open the attribute table, it is there in a split second.

- If I draw a polygon and open the attribute table, split second and I can see the edit with a -2 id.

- If I copy even a single geometry from the underlying shapefile, hang.

This must definitely have something to do with copying an object, not with edit a postGIS layer in general.

#2 Updated by milovanderlinden - over 12 years ago

The postGIS table has 80 records, so it is not a matter of it being to large.

#3 Updated by milovanderlinden - over 12 years ago

Also happens with two shapefiles. I used two polygon shapefiles.

#4 Updated by Paolo Cavallini almost 12 years ago

  • Resolution set to worksforme
  • Status changed from Open to Closed

Checked, it seems to work on 1.0. I'm closing it, please check wioth latest QGIS (1.0) and reopen it if necessary. Thanks

#5 Updated by Anonymous over 11 years ago

Milestone Version 1.0.1 deleted

Also available in: Atom PDF