Bug report #11869

MapInfo layer error when loaded from zipfile

Added by Paolo Cavallini almost 5 years ago. Updated almost 5 years ago.

Status:Closed
Priority:Low
Assignee:-
Category:Data Provider
Affected QGIS version:2.6.1 Regression?:No
Operating System:Debian, Win Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:up/downstream
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:20084

Description

Loading a shp form a zipfile works smoothly. On the contrary, a MapInfo file (.tab) throws an error (Layer not valid).

History

#1 Updated by Giovanni Manghi almost 5 years ago

  • Status changed from Open to Feedback

is a QGIS problem or a OGR one?

here the following test fails with ogr

[email protected]:~/Desktop > ogrinfo -ro -al -so /vsizip/Worldcap.zip/WORLDCAP.TAB
FAILURE:
Unable to open datasource `/vsizip/Worldcap.zip/WORLDCAP.TAB' with the following drivers.
-> ESRI Shapefile
-> MapInfo File
...
...
...

where after unipping the folder the file WORLDCAP.TAB open just fine.

#2 Updated by Paolo Cavallini almost 5 years ago

  • Priority changed from Normal to Low

In fact it is not supported by OGR, see:
http://trac.osgeo.org/gdal/wiki/UserDocs/ReadInZip
http://lists.osgeo.org/pipermail/gdal-dev/2011-April/028384.html
Maybe better make them gray and not draggable.

#3 Updated by Giovanni Manghi almost 5 years ago

Maybe better make them gray and not draggable.

this would not solve entirely the issue as the zip layer can be dragged and dropped also from a system folder, or added using the standard "add vector layer" dialog.

#5 Updated by Paolo Cavallini almost 5 years ago

  • Resolution set to up/downstream
  • Status changed from Feedback to Closed

Also available in: Atom PDF