Bug report #9557

OSGeo4W x64 installer missing Windows manifest

Added by Jacob Madsen over 5 years ago. Updated over 5 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Build/Install
Affected QGIS version:master Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:up/downstream
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:18143

Description

The OSGeo4w installer http://download.osgeo.org/osgeo4w/osgeo4w-setup-x86_64.exe is missing a Windows manifest, which requires you to run it manually as Administrator in Windows. The 32-bit version of the OSGeo4W does not have this issue. This should be an easy fix. You get no UAC prompt with 64-bit version, as you do with the 32-bit version.

History

#1 Updated by Giovanni Manghi over 5 years ago

  • Target version set to Version 2.2
  • Category changed from Windows Package to Build/Install

#2 Updated by Donovan Cameron over 5 years ago

  • Status changed from Open to Closed
  • Target version deleted (Version 2.2)

Hi Jacob. I've closed this ticket for now - please let the OSGeo4W package maintainers know of this issue at http://trac.osgeo.org/osgeo4w/report/1

If they re-iterate that this is a QGIS specific issue, than please, feel free to re-open.

#3 Updated by Donovan Cameron over 5 years ago

  • Status changed from Closed to Reopened
  • Target version set to Version 2.2

Sorry Giovanni - re-opened.

#4 Updated by Jürgen Fischer over 5 years ago

  • Status changed from Reopened to Closed
  • Resolution set to up/downstream

Donovan Cameron wrote:

Sorry Giovanni - re-opened.

Why? This isn't a QGIS problem.

#5 Updated by Jürgen Fischer over 5 years ago

See also OSGeo4W #402

Also available in: Atom PDF