Bug report #9178

gdal_merge

Added by Lene Fischer over 6 years ago. Updated over 6 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:-
Affected QGIS version:2.0.1 Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:17807

Description

I have a problem while using gdal_merge from Raster>Miscellanious>Merge
While setting No data value the result comes out with the no data. So my value ranges from -9999 to 54.8
The correct value is -1.2 to 54.8

Using Weekly from december 2. 2013

Regards
Lene Fischer

History

#1 Updated by Etienne Tourigny over 6 years ago

  • Status changed from Open to Feedback

What is the nodata value you are using, is it -9999 ?

Can you try to add the following to the command (by clicking on the pencil icon)

 -a_nodata -9999 

I have made a pull request [1] to fix a similar issue reported on the mailing list [2]

[1] https://github.com/qgis/QGIS/pull/1021
[2] http://osgeo-org.1560.x6.nabble.com/No-data-value-in-Raster-Merge-not-working-td5091670.html

#2 Updated by Lene Fischer over 6 years ago

Thanks - this works! Hope it will be fixed.

Inserting this text
gdal_merge.bat -a_nodata -9999 -of GTiff -o "C:/Users/Lene Fischer/Desktop/raster/Samlet3" "C:/Users/Lene Fischer/Desktop/raster/DTM_618_69.asc" "C:/Users/Lene Fischer/Desktop/raster/DTM_619_69.asc"

No I hope my 60 students tomorrow can do the same :-)
Regards
Lene Fischer

#3 Updated by Etienne Tourigny over 6 years ago

  • Status changed from Feedback to Closed

fixed in master fc247672b059e04496986cb9a63429b3679e2c38

Also available in: Atom PDF