Bug report #8865

qgis fails to import/load all points from the attached .osm file

Added by Mathieu Pellerin - nIRV about 6 years ago. Updated about 6 years ago.

Status:Closed
Priority:High
Assignee:-
Category:Data Provider
Affected QGIS version:2.0.1 Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:fixed
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:17545

Description

Steps to reproduce:
1. Import topology from test_points.osm into QGIS (via Vector -> OpenStreetMap -> Import Toplogy ... )
2. Export points topology (via Vector -> OpenStreetMap -> Export ...)
3. Load the resulting spatialite into QGIS, and note the absence of points highlighted in qgis-missing-points.png
4. Using JOSM, load test_points.osm, and note the presence of amenity points missing in QGIS (highlighted in josm-good.png)

Some dark voodoo resulting in data lost :/ I'm setting priority to high as this is a silent issue that can result in people not knowing they could only import partial data.

Issue affecting QGIS 2.0, as well as current master (2.1).

test_points.osm (549 KB) Mathieu Pellerin - nIRV, 2013-10-16 01:55 AM

qgis-missing-points.png (147 KB) Mathieu Pellerin - nIRV, 2013-10-16 01:55 AM

josm-good.png (209 KB) Mathieu Pellerin - nIRV, 2013-10-16 01:55 AM

History

#1 Updated by Martin Dobias about 6 years ago

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from Open to Closed

#2 Updated by Mathieu Pellerin - nIRV about 6 years ago

That was fast Martin, thanks.

Also available in: Atom PDF