Bug report #7299

Moving multiple selected items only causes the items currently in view to be moved

Added by Patrick Dunford about 7 years ago. Updated over 5 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Digitising
Affected QGIS version:master Regression?:No
Operating System:Windows Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:worksforme
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:16301

Description

If multiple paths (features in a line type layer) are selected and the Move Features function is used, only the features which are partly or fully visible at the time are moved. Non visible features are not moved.

It is impractical to have all the features in view, when you need to be able to zoom in to ensure the alignment is correct when moving the end of a line to meet up with another line.

History

#1 Updated by Giovanni Manghi about 7 years ago

  • Status changed from Open to Closed

I cannot confirm on the latest master using a line shapefile. Can you post a sample project with data?

#2 Updated by Giovanni Manghi about 7 years ago

  • Status changed from Closed to Feedback

#3 Updated by Patrick Dunford about 7 years ago

So far I haven't been able to replicate this despite seeing it happen only yesterday.

My guess is the selection showed incorrectly (that is, by colour) that all features were selected when only some were selected.

#4 Updated by Jürgen Fischer almost 6 years ago

  • Category set to Digitising

#5 Updated by Giovanni Manghi over 5 years ago

  • Resolution set to worksforme
  • Status changed from Feedback to Closed

please reopen if you find a way (or data) that allow to replicate the issue.

Also available in: Atom PDF