Bug report #6840

Field names (display name) are not updated when encoding is changed

Added by Minoru Akagi almost 7 years ago. Updated over 6 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:-
Affected QGIS version:master Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:15976

Description

Field names displayed on attribute table are not updated when encoding is changed.

update_fieldname.patch.diff Magnifier (485 Bytes) Minoru Akagi, 2012-12-08 03:29 AM

hello.csv Magnifier (129 Bytes) Minoru Akagi, 2012-12-13 06:45 PM

Associated revisions

Revision ab553250
Added by Minoru Akagi over 6 years ago

refresh field names after all layers loaded and encoding change (fix #6840)

History

#1 Updated by Minoru Akagi almost 7 years ago

The attached csv file contains language names and "Hello" in English, Russian, Chinese, Korean and Japanese. The file encoding is UTF-8.
To confirm this issue, load the file with other encoding than UTF-8 selected. Then change layer encoding into UTF-8. Garbled field names are still there.

#2 Updated by Minoru Akagi over 6 years ago

  • Status changed from Open to Closed

#3 Updated by Minoru Akagi over 6 years ago

  • Status changed from Closed to Reopened

The fix became disabled by the recent API change. I need fix again.

#4 Updated by Anonymous over 6 years ago

  • Status changed from Reopened to Closed

Also available in: Atom PDF