Bug report #610

attribute table with asian letters on a german qgis 0.8-win xp-environment

Added by hellik-web-de - over 13 years ago. Updated about 11 years ago.

Status:Closed
Priority:Low
Assignee:nobody -
Category:GUI
Affected QGIS version: Regression?:No
Operating System:Windows Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied: Resolution:fixed
Crashes QGIS or corrupts data: Copied to github as #:10669

Description

hi

on a german win xp-machine (sp2) i've installed with the windows installer (german language selscted) qgis version 0.8 and the alaska-sample-dataset.

if i open the attribute table from the shape-file (for example majrivers.shp), i can see only asian letters in the attribute table

see http://www.alectoria.at/dl/qgis_alaskadata.png

interestingly the same installing procedure on a german win 2000-machine, everything is ok.

regards
helli

History

#1 Updated by Tim Sutton over 13 years ago

Can you test this issue with the preview release at : http://qgis.org/uploadfiles/testbuilds/qgis_setup0.8.1preview1.exe

#2 Updated by hellik-web-de - over 13 years ago

hi,

i've tested it with http://qgis.org/uploadfiles/testbuilds/qgis_setup0.8.1preview1.exe.

everything is ok. in the attribute-table there are the right encoded letters.

see http://www.alectoria.at/dl/qgis_081_alaskadata.png

thanks!
helli

#3 Updated by anonymous - over 13 years ago

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from Open to Closed

Hi

Great pleased to hear the prblem is corrected in the upcoming release.

I'm closing this bug - please re-open if the problem re-occurs.

Tim

#4 Updated by Anonymous about 11 years ago

Milestone Version 0.8.1 deleted

Also available in: Atom PDF