Bug report #492

postgis legend is not updated

Added by venturato-faunalia-it - almost 14 years ago. Updated over 11 years ago.

Status:Closed
Priority:Low
Assignee:Marco Hugentobler
Category:Map Legend
Affected QGIS version: Regression?:No
Operating System:Debian Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied: Resolution:fixed
Crashes QGIS or corrupts data: Copied to github as #:10551

Description

If I filter a postgis table with the query builder (eg taking all the points with meteo='c'), then I set simbology using unique value setting on field meteo, I get a legend with only one class where meteo='c'.
If now I select all data (clearing query builder), legend doesn't change and all points appear with the same color (meteo='c' in the legend).
On the other hand, if I set simbology without previously selecting data, the legend shows all categories for meteo and remains the same when I select some data.
I think the legend should be automatically updated after each selection.

History

#1 Updated by Marco Hugentobler almost 14 years ago

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from Open to Closed

The fact that all features appeared in the same color after removing the query is a bug and should be fixed now (in the 0.8 branch as well as in 0.9). Please test if this is correct.

I don't think that the legend should be automatically updated. E.g. in qgis 0.9, it is possible when choosing 'unique value' to remove some values from the legend (and those features are of course not drawn on the map). In my opinion this is usefull in many situations. So the dialog 'unique value' does not guarantee that there is always unique value symbology. Rather it assists the user in creating an appropriate legend. The user has more freedom in legend creation like this, but also more responsibilities...

Marco

#2 Updated by Anonymous over 11 years ago

Milestone Version 0.8.1 deleted

Also available in: Atom PDF