Bug report #4044

loosing features when using New Symbology, Graduated symbol

Added by Richard Duivenvoorde about 9 years ago. Updated about 9 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Symbology
Affected QGIS version: Regression?:No
Operating System:Ubuntu Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied: Resolution:fixed
Crashes QGIS or corrupts data: Copied to github as #:14030

Description

When opening a shapefile (see test data attachement), and using Graduated symbol (new symbology), certain features are not shown anymore.
It looks like they do not have a symbol anymore.

Reproduction:
- start qgis
- open vector layer (attached)
- will open ok as single symbol layer, showing all 12 provinces of the netherlands
- open layer properties dialog, tab style (we are in new symbology here!)
- choose 'Graduated' and leave all on default values (see screendump dialog.png)
(number of classes = 5, Mode = Equal interval, Column = PROVC)
- click 'Classify' and then 'Apply'
- now 'limburg' in lower left bottom is 'disappearing': seems not to have a symbol anymore ?
see screendump (limburg.png)

dialog.png - style dialog with default options (58.3 KB) Richard Duivenvoorde, 2011-07-03 01:09 AM

limburg.png - netherlands, losing one province (153 KB) Richard Duivenvoorde, 2011-07-03 01:09 AM

prov.zip - test data (123 KB) Richard Duivenvoorde, 2011-07-03 01:09 AM

nl_ok.png - nl with all 12 provincies (174 KB) Richard Duivenvoorde, 2011-07-03 01:13 AM

History

#1 Updated by Richard Duivenvoorde about 9 years ago

using mode 'Quantile' on same Column and number of classes shows all features ok (see nl_ok.png limburg is selected (red outline))

#2 Updated by Martin Dobias about 9 years ago

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from Open to Closed

Fixed in commit 88a2a625b55b943f5276

Also available in: Atom PDF