Bug report #3622

Composer raster problem printing

Added by John Tull over 9 years ago. Updated over 9 years ago.

Status:Closed
Priority:Low
Assignee:nobody -
Category:-
Affected QGIS version: Regression?:No
Operating System:All Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied: Resolution:fixed
Crashes QGIS or corrupts data: Copied to github as #:13681

Description

A major issue has cropped up with the handling of raster data in composer output. Rasters appear to be rendered multiple times with a datum shift at each render. I've attached an example I made using the spearfish data (geology raster layer and archsites vector layer). This should be replicable, but testing by others would be appreciated. I used default settings for the composer item (A4, landscape page). Printing as raster, vector, exporting as image—all have the same result as shown below.

spearfish_test.png - Raster print offset issue (149 KB) John Tull, 2011-03-15 11:48 AM

History

#1 Updated by John Tull over 9 years ago

I realized my test example was being reprojected to epsg 26911. Setting the native resolution as the project default generates the same general problem. Likewise, turning off OTF reprojection results in bad map output.

#2 Updated by Anita Graser over 9 years ago

I confirm this problem on Ubuntu with a3cfe6fb (SVN r15506).

#3 Updated by John Tull over 9 years ago

I was able to get a successful map produced with rev 15382, but nothing beyond that (there were separate crash issues for OSX not resolved on my platform until rev 15412, so it may have cropped up anywhere in that span of code updates).

#4 Updated by Marco Hugentobler over 9 years ago

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from Open to Closed

Should be fixed in 7d42434d (SVN r15529). Please test and reopen if not.

Also available in: Atom PDF