Bug report #21863

issues with embedded layers

Added by Denis Rouzaud 12 months ago. Updated 12 months ago.

Status:Open
Priority:High
Assignee:Denis Rouzaud
Category:Map Legend
Affected QGIS version:3.7(master) Regression?:Yes
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:29678

Description

History

#1 Updated by Rémi Bovard 12 months ago

Thanks Denis for reporting my issue here :)

Could you please tag it as a regression, since it was working fine in last LTR (at least the first point)?

Best regards,

R.

#2 Updated by Jürgen Fischer 12 months ago

  • Regression? changed from No to Yes

#3 Updated by Denis Rouzaud 12 months ago

  • Category changed from Mesh layers to Map Legend

#4 Updated by Jean-Roc Morreale 12 months ago

Denis, I use the new layers support in embedded group as a feature, please do not remove.

#5 Updated by Giovanni Manghi 12 months ago

  • Priority changed from Normal to High

#6 Updated by Denis Rouzaud 12 months ago

Jean-Roc, this doesn't like a feature to me, if not a bug, rather a weakness.
Couldn't you play a bit differently and add the layers instead of the group?
I'm a bit hesitant here.

#7 Updated by Jean-Roc Morreale 12 months ago

I use the group to add new layers to all the projects based on it without manually editing them, pointing directly to the layers would add work. Is there another way to achieve this kind of usecase ?

#8 Updated by Denis Rouzaud 12 months ago

Jean-Roc, I think we are not talking about the same thing.
Adding project within a group in the embedded project so that projects embedding this group also get updated is indeed a feature.
But I think we should not be able to add a layer in the embedded group of an embedding project.

#9 Updated by Jean-Roc Morreale 12 months ago

Sorry Denis for the misunderstanding !

Also available in: Atom PDF