Bug report #21683

Subscript and Superscript Single Labels expression bug

Added by Uros Djuric 11 months ago. Updated 11 months ago.

Status:Open
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Labelling
Affected QGIS version:3.6.0 Regression?:No
Operating System:Windows 7 x64 Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:29499

Description

Hello,

I am trying to label my polygons using Single Label option.

I have set labeling to be in relation to the string from Attribute table column called "Simboli"
That column contains a set of different labels that were written using HTML sub and sup codes (e.g. "K<sub>2</sub><sup>2,3</sup>"). (see Fig. number 1)
After that, If I choose Expression dialogue, under the "Output preview" I can see regular formatted Label, as I wanted it to be. (see Fig. number 2)
But, when I save everything, close all windows and come back to the map, again I can see only codes on my map (see Fig. number 3), instead properly sub and sup formatted numbers (or letters etc.)

I suppose that this the bug, since within the "Output" preview everything is fine, but not on map canvas.
Or maybe I didn't set something properly? I need this kind of labels in map canvas, not on print composer for which I know that support HTML rendering.

Sup and Sub label bug

sub_sup_label_BUG.png - Sup and Sub label bug (67.8 KB) Uros Djuric, 2019-03-27 04:05 PM

History

#1 Updated by Uros Djuric 11 months ago

  • Assignee deleted (Uros Djuric)

Also available in: Atom PDF