Bug report #21326

[GPS Panel Information] Don't allow to draw polygon with GPS with Add Polygon

Added by João Gaspar 10 months ago. Updated 8 months ago.

Status:Open
Priority:High
Assignee:-
Category:GPS Live Tracking
Affected QGIS version:3.4.4 Regression?:Yes
Operating System:Windows 10 Pro 64-bits Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:29144

Description

Hi guys,
In QGIS 2.18, 3.2 it's possible to draw polygons with live tracking.

In QGIS 3.4.4, only allow adding track points but the GPS panel don't enable the "Add Feature" Polygon.

Compiled/Running against QT 5.11.2
Code Revision f6ddc62fdb
Compiled/Running against GDAL/OGR 2.4.0
Compiled against GEOS 3.7.0-CAPI-1.11.0 | Running against GEOS 3.7.

I'm testing in a tablet Getac T800.

History

#1 Updated by João Gaspar 10 months ago

Additional Bugs related but not regressions:
#14917 occur as well in QGIS 3.X
#14918 occur as well in QGIS 3.X

#2 Updated by Giovanni Manghi 10 months ago

  • Priority changed from Normal to High

#3 Updated by Philipp Lehner 9 months ago

One of my customers reported the same issue with lines. Here everything works, also with polygons (tested with QGIS 3.4.3 and 3.6, Win10 Home 64bit)

#4 Updated by João Gaspar 9 months ago

Philipp Lehner wrote:

One of my customers reported the same issue with lines. Here everything works, also with polygons (tested with QGIS 3.4.3 and 3.6, Win10 Home 64bit)

What vector format they use? Work with PointZ, MultipointZ, PolygonZ, MultiPolygonZ as well?

Cheers

#5 Updated by Philipp Lehner 8 months ago

Sorry for the late reply. They use Shape MultiLineString (doesn't work at my device either). PointZ works, MultipointZ doesn't work, PolygonZ works, MultiPolygonZ doesn't work.

#6 Updated by João Gaspar 8 months ago

Hi Philip. So if you use Point, LineString and Polygon you don't have problem?

I need test again.

Cheers

#7 Updated by Chloé Dervin 8 months ago

Hello, I tested with the version 3.0, 3.2 and 3.4 of QGIS and I can add a point but I can't add a lign or a polygon. It works only on the version 2.18 but the close of the polygone create a point very far of the form.

#8 Updated by Philipp Lehner 8 months ago

Yes, Multi* causes the problem.

Also available in: Atom PDF