Bug report #20732

GeoReferecer ignore settings of georeference system and set 3857 by default

Added by Andrew Shanin over 1 year ago. Updated over 1 year ago.

Status:Closed
Priority:High
Assignee:-
Category:C++ plugins/Georeferencer
Affected QGIS version:3.4.2 Regression?:Yes
Operating System:Windows 10/7 Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:no timely feedback
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:28552

Description

Prroblems began from 3 version.
In qgis 2.18.xxx this trouble is absent. Referacing go normally.
Then run qgis I do
1 set CRS for window to epsg 3395
2 open layers
3 check crs for window (sometimes it could change to anather system)
4 open georeferancer
5 load file and set target crs epsg 3395 too
6 begin set points
7 click Transelate
8 Whoopa! I see that you will see on pictures 1-8
9 Please this solve problem.

2 pic.PNG (1.57 MB) Andrew Shanin, 2018-12-05 12:47 PM

3 set crs manually.PNG (16.9 KB) Andrew Shanin, 2018-12-05 12:47 PM

1 pic.PNG (2.25 MB) Andrew Shanin, 2018-12-05 12:47 PM

5 proff of setting.PNG (1.12 MB) Andrew Shanin, 2018-12-05 12:47 PM

4 after manuaaly cahnge crs.PNG (1.83 MB) Andrew Shanin, 2018-12-05 12:47 PM

6 translata again-nothing.PNG (1.15 MB) Andrew Shanin, 2018-12-05 12:47 PM

7-what should i do.PNG (1.03 MB) Andrew Shanin, 2018-12-05 12:47 PM

History

#1 Updated by Giovanni Manghi over 1 year ago

  • Status changed from Open to Feedback

Cannot replicate with my own data. You may want to attach a project with data, the image to georef and the gpcs.

#2 Updated by Giovanni Manghi over 1 year ago

  • Resolution set to no timely feedback
  • Status changed from Feedback to Closed

Also available in: Atom PDF