Bug report #19123

QGIS and auth. Service WMS

Added by Willi Wandrey over 2 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Web Services clients/WMS
Affected QGIS version:2.14.9 Regression?:No
Operating System:Windows 7 Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:invalid
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:26953

Description

Hello, as an admin in our Company I should resolve a problem with WMS Connection loading secured data that came with a link that ends with "/httpaut" and should be loaded with authentication. User told me the auth. is valid, he can Access the data from his home PC, but not in Company Environment. Here in Company QGIS Shows (german message) "Unverständliche Eigenschaften" and in the Message-Window I see a XML that says:


<ServiceExceptionReport version="1.1.0">
<ServiceException code="AuthorizationFailed">
<![CDATA[Insuffucient rights to call <GetCapabilities> on this service !]]></ServiceException>
</ServiceExceptionReport>

The Connection was checked in different scenarios
  • via UMTS without our Company Network,
  • without Virusscan,
  • without Windows Firewall,
  • checked our Company firewall on denys,
    nothing will work to get the data loaded.

Has anyone an idea? Am I right here with that question? May the Problem be addressed to the data-provider?

Thanks and best Regards

History

#1 Updated by Giovanni Manghi over 2 years ago

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from Open to Closed

Questions are better asked in the mailing lists (users, developers), IRC, stackexchange, etc.

if then a bug is confirmed you can file a ticket here (with details, data, etc.). Thanks!

Also available in: Atom PDF