Bug report #18343

QGIS 2.18.16/3.0 Renders Multipolygon Shapefile Incorrectly

Added by Ralph Tee about 2 years ago. Updated about 1 year ago.

Status:Open
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Map Canvas
Affected QGIS version:3.4.4 Regression?:No
Operating System:Windows 10 Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:26233

Description

QGIS 2.18.16 and 3.0 incorrectly renders a multipolygon loaded from SHP. Please see screen shot below. The arrows point to locations which should be holes. A copy of the data is attached - one in SHP and one in SQLite (DB).

The exact same multipolygon, when QGIS loaded it from SQLite (DB), was rendered correctly. Please see screen shot below.

If ArcMap 10.2 loads the SHP, the result was as in the screen shot below.

sample.zip - Sample Data (391 KB) Ralph Tee, 2018-03-05 03:55 PM

Problem.png (106 KB) Ralph Tee, 2018-03-05 03:59 PM

History

#1 Updated by Giovanni Manghi about 2 years ago

  • Easy fix? changed from Yes to No
  • Status changed from Open to Feedback
  • Affected QGIS version changed from 2.18.16 to 3.0.0

I also see that. How the vector was obtained in the first place, I guess is a vectorization of a raster, correct? what tool was used? how the vector was saved?

#3 Updated by Giovanni Manghi about 2 years ago

  • Subject changed from QGIS 2.18.16/3.0 Renders SHP Multipolygon Incorrectly to QGIS 2.18.16/3.0 Renders Multipolygon Shapefile Incorrectly
  • Status changed from Feedback to Open

#4 Updated by salvatore fiandaca about 1 year ago

confirmed in 3.4.4

#5 Updated by salvatore fiandaca about 1 year ago

  • Affected QGIS version changed from 3.0.0 to 3.4.4

Also available in: Atom PDF