Bug report #17358

Draw Effects not saved

Added by Jeffrey Bostoen almost 3 years ago. Updated over 1 year ago.

Status:Open
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Project Loading/Saving
Affected QGIS version:3.4.4 Regression?:No
Operating System:Win 10 x64 Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:25255

Description

I'm using QGIS 2.18.13. Been working on a project for some hours now.
I had some project filec orruptions - not sure what the issue there is, assuming virtual layers.

But here's a bug I can reproduce easily in my current project.
I have a virtual layer (currently simply selects all features from a shapefile layer. I'm using this because I want to be able to set a filter on the shapefile layer and have it applied on several layers at once).
In this layer, I'm using categorized symbols.
The symbol is in fact a Geometry Generator, generating a polygon.

Now, whenever I go to Geometry Generator -> Fill -> Simple Fill and set draw effects, they're applied.
Same goes for just applying the draw effect on the Geometry Generator.

I save the project.
I reopen the project.
Draw filter is gone, whether I set it on the actual generator or on the fill.

style_issue.png (213 KB) Alessandro Cristofori, 2019-02-23 04:52 PM

History

#1 Updated by Giovanni Manghi almost 3 years ago

  • Easy fix? changed from Yes to No
  • Category changed from Symbology to Project Loading/Saving

#2 Updated by Jürgen Fischer over 1 year ago

  • Status changed from Open to Feedback

Please test with QGIS 3.4 - QGIS 2.18 reached it's end of life.

#3 Updated by Alessandro Cristofori over 1 year ago

Bug still present on 3.4.4 (see attached)

#4 Updated by Giovanni Manghi over 1 year ago

  • Affected QGIS version changed from 2.18.13 to 3.4.4
  • Status changed from Feedback to Open

Also available in: Atom PDF