Bug report #16649

additional "no Data values" using the Layer Styling panel are not applied

Added by shenriod - over 2 years ago. Updated about 2 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Symbology
Affected QGIS version:master Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:Yes Resolution:fixed/implemented
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:24549

Description

I am testing the layer styling panel (shortcut F7) with the latest Nightly build on the Ubuntu repositories (2.99.0-Master Revision code ba079d8).

By default, the NoData value is -9999. If I manually add "10" as additional NoData value, nothing happens.

If I do the same in the layer properties, then the expected behavior happens: all pixels with value "10" are not rendered.

So it seems that the manually added NoData values in the Layer Styling Panel are not considered.

Screencast to better explain the issue: https://vimeo.com/219467091

Here on the list: https://lists.osgeo.org/pipermail/qgis-developer/2017-May/048671.html

History

#1 Updated by Giovanni Manghi over 2 years ago

  • Operating System deleted (Ubuntu 17.04)
  • Subject changed from Problem with "no Data value" with rasters when using the Layer Styling panel? to additional "no Data values" using the Layer Styling panel are not applied

Confirmed also on Window and 2.18.9

#3 Updated by Giovanni Manghi about 2 years ago

  • Pull Request or Patch supplied changed from No to Yes

#4 Updated by Giovanni Manghi about 2 years ago

  • Resolution set to fixed/implemented
  • Status changed from Open to Closed

Also available in: Atom PDF