Bug report #15808

Rotate or Offset point symbols tools do not recognize layer field when set through expression dialog instead of the field checkbox

Added by Harrissou Santanna over 3 years ago. Updated over 1 year ago.

Status:Open
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Expressions
Affected QGIS version:3.3(master) Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:23728

Description

I don't know if it's a feature request or a bug but when setting the rotation/offset field for a symbol, from the data-defined widget, if you select the field in the list of proposed fields, all is ok. But if instead, you use the expression widget to set the same field (and only the field, no custom expression), it doesn't work.
QGIS returns "The selected point does not have a rotation/offset attribute set"


Related issues

Duplicated by QGIS Application - Bug report #20196: [Data-defined] An expression with just the field in it is... Closed 2018-10-23

History

#1 Updated by Giovanni Manghi about 3 years ago

  • Regression? set to No
  • Easy fix? set to No

#2 Updated by Jürgen Fischer almost 3 years ago

  • Category set to Unknown

#3 Updated by Harrissou Santanna over 1 year ago

  • Duplicated by Bug report #20196: [Data-defined] An expression with just the field in it is not recognized as the field itself added

#4 Updated by Harrissou Santanna over 1 year ago

  • Affected QGIS version changed from 2.18.0 to 3.3(master)
  • Description updated (diff)
  • Category changed from Unknown to Expressions

Also available in: Atom PDF