Bug report #14382

New QGIS Build displays JP2 Files as Black Square

Added by Luc Janssens over 4 years ago. Updated over 4 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
Category:Rasters
Affected QGIS version:master Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:worksforme
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:22364

Description

After Install of the actual QGIS Build on my work-PC, via OSGeo Installer, JP2 files are loaded extremely slowly and are eventually displayed as black squares.
As long as these files are turned on in the legend, the performance is extremely bad (waiting minutes for display refresh instead of seconds)

I installed QGIS today on a fresh PC (with the OSGEO Installer) for testing, but the result remains the same.

I suspect that the GDAL Provider is playing tricks on us.

The JP2 files are downloadable from the official Flemish GIS Portal at download.agiv.be
Here is a download link to one of these files.
https://downloadagiv.blob.core.windows.net/omwrgb15vl/Per%20provincie%20per%20gemeente/Antwerpen/OMWRGB15VL_12021.zip

For the time being, i will not upgrade my end-users

Regards
Luc Janssens
GIS-Coördinator
City of Lier, Belgium

History

#1 Updated by Jürgen Fischer over 4 years ago

  • Status changed from Open to Feedback

Not reproducable with master as of 191476b (64bit)

#2 Updated by Luc Janssens over 4 years ago

  • % Done changed from 0 to 100

Latest releases fixed it...
All users on new version!
Great job.

#3 Updated by Jürgen Fischer over 4 years ago

  • Resolution set to worksforme
  • Status changed from Feedback to Closed

Also available in: Atom PDF