Bug report #11499

Style manager fails to load XML from Github URL

Added by Anita Graser over 5 years ago. Updated over 5 years ago.

Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:Jürgen Fischer
Category:Symbology
Affected QGIS version:master Regression?:No
Operating System: Easy fix?:No
Pull Request or Patch supplied:No Resolution:
Crashes QGIS or corrupts data:No Copied to github as #:19769

Description

It used to be possible to load XMLs directly from Github, e.g.

https://raw.githubusercontent.com/anitagraser/QGIS-resources/master/qgis1.8/symbols/osm_symbols.xml

Now I get: Download failed: SSL handshake failed.

Tested with OSGeo4W nightly.


Related issues

Related to QGIS Application - Feature request #11473: Use TLS v1.2 instead of SSL v3 Closed 2014-10-22

History

#1 Updated by Jürgen Fischer over 5 years ago

32 or 64bit OSGeo4W?

#2 Updated by Jürgen Fischer over 5 years ago

  • Status changed from Open to Feedback

#3 Updated by Anita Graser over 5 years ago

32 bit

Win7

#4 Updated by Salvatore Larosa over 5 years ago

I am not sure if it is related, but recently on the italian mailing list was reported a similar issue. An user is experiencing the same error by using a WMS via HTTPS protocol under Windows 32bit. Could this be an issue with SSL/TLS for 32bit platform?

#5 Updated by Jürgen Fischer over 5 years ago

Salvatore Larosa wrote:

I am not sure if it is related, but recently on the italian mailing list was reported a similar issue. An user is experiencing the same error by using un WMS via HTTPS protocol under Windows 32bit. Could this be an issue with SSL/TLS for 32bit platform?

It's a problem with Qt 4.7.1 that is used on OSGeo4W 32bit.

#7 Updated by Anita Graser over 5 years ago

Should this remain on feedback or should it be changed back to open?

#8 Updated by Jürgen Fischer over 5 years ago

  • Status changed from Feedback to Open

#9 Updated by Jeremy Palmer over 5 years ago

I can confirm this on windows 7 32bit as well. With IT departments switching off SSLv3 support due poodle this will become more and more of an issue when connecting to site over HTTPS.

#10 Updated by Jeremy Palmer over 5 years ago

Possible to get this fixed. Maybe backport the fix to the 4.7 code for OSGEO4W?

#11 Updated by Jürgen Fischer over 5 years ago

  • Assignee set to Jürgen Fischer

#12 Updated by Jürgen Fischer over 5 years ago

  • Status changed from Open to Closed

Qt in OSGeo4W 32bit was updated to 4.8.6

Also available in: Atom PDF